Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dvořák prvenství neobhájil, na trůn premiérově usedl Masařík

3. 3. 2013

stupne_bo_2013.jpgV pořadí už desátý ročník Memoriálu Bořivoje Otáhala, který pořádáme na počest památky nejúspěšnějšího hráče v historii oddílu, poznal nového vítěze. Stal se jím Lukáš Masařík hájící dres týmu TTC Komořany.

Samotný turnaj nabídl pohledné a dramatické zápasové bitvy. Do Tovačova dorazila většina z předpokládaných elitních hráčů Olomouckého kraje. Mezi nimi nechyběl ani dvojnásobný vítěz a obhájce prvenství Vít Dvořák z Přerova či favorizovaní Zdeněk Daněk, Jindřich Bluma mladší, Tomáš Chromec či Lukáš Masařík.

Hráči byli rozčleněni dle výkonnostních kritérií do sedmi základních skupin. Výsledky a pořadí rozdělily účastníky do dalších fází turnaje. Dva nejúspěšnější automaticky postupovali do play off, ty méně úspěšné čekaly boje v turnaji útěchy.

Favorité neměli na růžích ustláno, ale zpravidla plnili papírové předpoklady. Nelítostná vyřazovací část nakonec určila, že se o putovní pohár utkají ve finále přerovský Jindřich Bluma mladší a Lukáš Masařík. Finálový souboj nabídl ofenzivní podívanou s několika zlomovými momenty. Bluma bojoval, ale v klíčovou chvíli mu finální údery nevycházely. Masařík byl v kontrech z větší části úspěšnější a nakonec mohl slavit po výhře 3:1 na sety zasloužený triumf.

Účastník Krajské soutěže I. třídy Jihomoravského kraje tak mohl při vyhlašování výsledků převzít z rukou organizátorů turnaje putovní pohár.

Stupně vítězů doplnil Zdeněk Daněk (Sokol Němčice nad Hanou), jež zdolal v souboji o 3. místo Jiřího Zuzaňáka (Sokol Kojetín). Páté místo obsadil Lukáš Venclů (Sigma Hranice) před Ivanem Hejduškem (TTC Komořany). Obhájce prvenství a dvojnásobný vítěz Vít Dvořák (SK Přerov) se musel nakonec spokojit se sedmou pozicí. Osmičku nejúspěšnějších uzavřel Pavel Koutný (Sokol Buk).

Hlavním mediálním partnerem 10. ročníku byl Přerovský a hranický deník.

Oddíl stolního tenisu tímto děkuje rodině Bořivoje Otáhala za krásný putovní pohár, finanční podporu a občerstvení  pro hráče, sponzorům turnaje – firmám: CONSULTEST Brno, BETONIKA Lobodice, TOPOS PREFA Tovačov, Drinex Olomouc, OKNO H. – Milan Horák Tovačov, Rybářství Tovačov – Jiří Zahradníček, MOUNTFIELD Přerov, Město Tovačov a INLOBO Lobodice za finanční a materiální pomoc při pořádání memoriálu a všem účastníkům za krásný sportovní zážitek.

 

Náhledy fotografií ze složky Memoriál B. Otáhala 2.3.2013

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář