Jdi na obsah Jdi na menu
 


Béčko bojovalo, ale na silné Dřevohostice nemělo

8. 11. 2015

OS I. třídy - 7. kolo: Vzhledem k absenci Martina s Pepou nemohl být výjezd do Dřevohostic výletem pro body. Domácí nastoupili dle očekávání v plné palbě, jmenovitě Honza Vlach, Ivo Valenta, Karel Jakubál a Josef Srovnal, což naše šance na úspěch snížilo na nejmenší možné minimum.

Ve čtyřhrách jsme bojovali. Pavel s Jarkem mohli jít do pátého setu, kdyby zužitkovali své vedení v prodloužení, bohužel se tak nestalo. Úspěšnější byli alespoň Mira s Radkem, kteří pokořili dvojici Valenta - Jakubál.

Ve dvouhrách byli úspěšní jen Radek s Mirou, kteří shodně porazili Jakubála. Radek navíc prohrál vyrovnaný pětisetový duel s Honzou Vlachem. Solidní smůlu si vybral Jarek, který mohl při lepší konstelaci hvězd, jak říká Luboš Lexmann, dělat dva body. S Jakubálem srovnal nepříznivý stav na sety z 0:2 na 2:2 a v pátém vedl 7:4, přesto ještě dokázal sadu a potažmo celý zápas prohrát. Se Srovnalem prohrál dva sety v koncovkách (na sety 1:3) a svou neschopnost vyhrát "korunoval" v ofenzivní palbě s Vlachem. Vedl 2:1 na sety a čtvrté sadě 10:7, prohrál 10 i následný rozhodující pátý set. Velká škoda.

„No, výsledek mohl být aspoň kosmeticky lepší. Škoda těch prohraných pětisetových zápasů Radka a Jardy. Já sám musím začít hrát lépe a bodovat, hraju až moc opatrně, přitom si říkám, že musím víc útočit. Jsem si vědom, že potřebujeme konečně zvítězit. Musíme se už chytnout," řekl po utkání Pavel Macháček.

TJ Sokol Dřevohostice "A" - TJ Sokol Tovačov "B" 15:3 (??:??)
Body: Srovnal a Vlach po 4,5, Valenta 4, Jakubál 2 - R. Hrubý a Vojtašek po 1,5, Macháček a Pazdera ml. nebodovali.