Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žolík Ginter zachránil áčku body v Moravském Berouně a posléze i ve Šternberku

25. 2. 2012

Krajská soutěž II. třídy, skupina A - 17. + 18. kolo:
Áčko má za sebou dvoukolovou sérii venkovních zápasů a nutno říct, že velmi úspěšnou. Naši dokázali z těžkých duelů v Moravském Berouně a Šternberku vytěžit téměř maximum. V úvodním dopoledním duelu se Zdeněk a spol. výrazně zapotili na půdě Moravského Berounu.  Po vítězných čtyřhrách a prvních třech singlů se naši dostali do slibného vedení 0:5, ale posléze byly souboje vyrovnanější a domácí začali bodovat. Po desáté hře naši vedli 3:7, avšak soupeř předvedl direkt v podobě pěti výher v řadě a rázem byl na koni on - 8:7! Závěr však patřil našim. Zdeněk nejprve přehrál Chaloupku, následně Vlastík v pěti setech zlomil odpor Glücka a vítězný finiš dokonal nad Kusmičem výborně hrající Martin. Jeho až téměř neskutečná koncovka by se měla patentovat - 8:10!

Po obědě čekal tovačovské lídry neméně těžký duel ve Šternberku. Úvod znovu vyšel. Zdeněk s Vlastíkem přehráli O. Coufala s Kubánkem a Milan s Martinem porazili Vémolu s Černochem. Ve dvouhrách se už více dařilo domácím střelcům. Nadmíru se vedlo místní jedničce Coufalovi, který dokázal nečekaně přehrát všechny tovačovské hráče. Našim se dařilo lámat pětisetové boje ve svůj prospěch, což bylo tím klíčovým faktorem finálního úspěchu. Z pěti bitev ztratili jen jednu, když Vlastík prohrál s O. Coufalem. Dařilo se hlavně Milanovi, který ze čtyř duelů vytěžil tři body. Naopak se bohužel vůbec nevedlo Vlastíkovi, který všechny své dvouhry prohrál. Po dvou bodech si připsali Zdeněk s Martinem. A právě poslední jmenovaný alias dle Zdeňka "naše štístko" zachránil zisk důležitých bodů, když v závěrečném souboji přehrál Vémolu a zajistil tak našim velmi cennou remízu - 9:9!

Našim hráčům patří velká pochvala za další kvalitní a bojovný výkon. Áčko má před sebou poslední dvě kola, ve kterých si už může defitivně pojistit první místo v soutěži a de facto také postup do Krajské soutěže I. třídy. Držíme palce, ať to klapne!
 

TJ Moravský Beroun A - Tovačov A 8:10
Body: Horák 2,5, Palčík 2,5, Otáhal 2,5, Ginter 2,5.

Sokol Šterberk "B" - Tovačov A 9:9
Body: Horák 3,5, Palčík 2,5, Ginter 2,5, Otáhal 0,5.