Jdi na obsah Jdi na menu
 


BRAVO! Áčko porazilo Kolšov a remizovalo s Bludovem. Zajistilo si záchranu v soutěži!

23. 3. 2014

KS I. třídy - 21. a 22. kolo: Drama až do samotného konce. Tak lze charakterizovat průběh závěrečného dění v Krajské soutěži. Hráči Tovačova měli před sebou těžký úkol, a to bezpodmínečně jednou zvítězit. Navíc museli spoléhat i na to, že jejich hlavní konkurent z Bruntálu neuspěje v Hranicích a v Rakově.

Těžko se dal předvídat průběh, natož výsledky soupeřů resp. soupeře. Tovačovští odstartovali střetnutí s Kolšovem slušně, vyhráli obě pětisetové čtyřhry. Po osmém utkání to bylo už nerozhodně 4:4. Rozhodnutí přišlo v závěrečné pasáží zápasů, která byla nasmírně vyrovnaná. Naši mohli rozhodnout o svém triumfu dříve, ale stalo se tak až v rámci poslední dvouhry.

Po vydatném obědě v Restauraci U tří králů, kde si Zdeněk dle očekávání dal svou oblíbenou nivu, jsme se znovu přesunuli do haly. Na hlavním sále se už vše dolaďovalo na večerní Maškarní ples (zaplaťpánbůh, že nám to nyní nekomplikovali s předsálím).

Duel s Bludovem byl nesmírně vyrovnaný až do samotného konce. Jistotu neprohry měl na raketě už Zdeněk, ale pětiseťák s Blaťákem nakonec prohrál. Remízu nakonec uhrál v poslední zápase dne a de facto i sezony Jarek starší, který přehrál Strašila 3:0.

Posléze se už v Esco baru čekalo na výsledky. Stis však dlouho zůstával němý a tajuplný. Všichni jsme byli v nervy drásajícím napětí. Až večer, kdy jsme se rozešli, přišlo rozuzlení. Týmy Hranic i Rakova se totiž nenechaly Bruntálem zlomit a Tovačov tak může slavit záchranu v soutěži! Pár minut po zveřejnění výsledků už se žhavily mobilní telefony. Jarek starší psal Milanovi, ten mu mezitím napsal taky, Vlastíkův text sms byl výstižný "Paráda!". Pouze Zdeněk jakoby zcela vypadl z dění. Víš o tom Zdeno?

Ikona klubu Vojtěch se dokonce druhý den ráno přiznal, že vůbec nemohl spát a stále přemýšlel jestli nemohlo dojít k nějakým nečekaným výsledkům. Vzhledem k tomu, že neměl už večer přístup k internetu, nemohl vědět, že to nakonec dobře dopadlo.

MISE ZÁCHRANY SPLNĚNA!

TJ Sokol Tovačov "A" - Sokol Kolšov "A" 10:8 (39:35)
Body: Pazdera st. 3,5, Palčík 2,5, Horák 2,5, Otáhal 1,5 - Jarmar 2, Oláh 2, Švesták 2, Švéda 2.

TJ Sokol Tovačov "A" - Sokol Bludov "A" 9:9 (40:33)
Body: Pazdera st. 3, Palčík 2,5, Horák 2 (4), Otáhal 1,5 (3,5), Ginter 0 (1,5) - V. Blaťák 3,5, Brokeš 3, Jelínek 2,5, Strašil 0.

tabulka_kraj_konecna.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář