Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko se nadále drží mezi elitou kraje! Bilance? Čtyři zápasy, tři výhry!

17. 10. 2015

KS I. třídy - 3.  a 4. kolo: Naše áčko chtělo navázat na skvělý vstup do nové sezony kraje dalšími bodovými zisky. Pomoci k tomu mělo znovu domácí prostředí. Dopolednímu soupeři Albrechticím měli naši co vracet (loni smolná domácí plichta a venku ještě blbější prohra). Bohužel znovu nám nebylo přáno.

Soupeř přijel víceméně v očekávané sestavě, ve které nechyběli lídři Vyvial se Sopčákem a nevyzpytatelný Santarius, čtveřici doplnil Adamec. Po čtyřhrách 1:1, to bylo ještě schůdné. Bohužel už první série naznačila velký problém. Milan nestačil na Vyviala (0:3), Jarda starší prohrál veledlouhou pětisetovou bitvu se Sopčákem a Vlastík nenašel recept na Santariuse. Jediným, kdo uspěl, byl Zdenek, který hravě přehrál Adamce - stav 2:4.

Vyvial znovu se štěstím porazil v pěti setech Jardu staršího, dokonce znovu odvrátil i mečbol(y). Prohráli i Milan s Vlastíkem. Jen Zdenek zpočátku držel naději - 3:7. Vyvialovi vzal vítr z plachet až Vlastík, který ho zničil v rozhodující sadě závěrečnými topspiny. Bodovali i Jarda s Milanem, jen tentokrát nepřispěl Zdenek - 6:8, ten prohrál i důležitý zápas s Vyvialem, a když Milan nenašel recept na dobře hrajícího Sopčáka, tak bylo bohužel hotovo - 6:10.

Vzhledem k výlovu Hradeckého rybníka a nejistotě místa jsme odjeli do Troubek na Zavadilku. Zdenek si nemohl dát svou oblíbenou nivu, neboť ji neměli v jídelním lístku (byť jeho forma na počet jídel byla trošku slabší), tak to vyřešil aspoň smaženým sýrem. Oběd byl dobrý, což o to.

Odpoledne nás čekal soupeř z Krnova. Ten dojel dle očekávání i se svou oporou Štěpánkem, ale bez Žateckého s Galetkou, to dávalo slušnou šanci na úspěch. Po čtyřhrách 1:1, stejně jako dopoledne, jen s rozdílem, že tentokrát vyhrála dvojice Jarda - Milan. Právě druhý jmenovaný zažil čtyřbodové odpoledne, na jeho raketě totiž zůstaly pomyslné skalpy Štěpánka, Kozáka, Hradila i Matyáše, čímž vydatnou měrou přispěl k naší výhře. 

Jarda ze tří zápasů prohrál jen se Štěpánkem, Zdenek si udržel sobotní padesátiprocentní úspěšnost díky dvěma výhrám a Vlastík přispěl bodem díky triumfu nad Hradilem. Konečný výsledek 10:6 zajistil další čtyři body do tabulky.

„Je škoda, že se nám nepodařilo porazit Albrechtice, chybělo nám znovu trošku toho potřebného štěstí. Naštěstí jsme to odčinili odpoledne výhrou nad Krnovem. To, že budeme po čtyřech odehraných zápasech na třetí příčce tabulky, je rozhodně příjemným překvapením. Každé body navíc jsou důležité. Teď nás čekají zápasy v Mohelnici a v Jeseníku, což budou další těžcí soupeři,” zmínil v hodnocení kapitán týmu Jaroslav Pazdera st.

TJ Sokol Tovačov "A" - KST Město Albrechtice "A" 6:10 (36:24)
Body: Palčík 2,5 (4,5), Otáhal 1,5 (3,5), Pazdera st. 1 (3,5), Horák 1 (4,5) - Sopčák 4 (4,5), Vyvial 3,5 (4,5), Santarius 1,5 (3,5), Adamec 1 (3,5).

TJ Sokol Tovačov "A" - TJ Krnov "A" 10:6 (34:26)
Body: Horák 4,5, Pazdera st. 2,5 (3,5), Palčík 2 (4,5), Otáhal 1 (3,5) - Štěpánek 3 (4,5), Matyáš 2,5 (4,5), Kozák 0,5 (3,5), Hradil (3) nebodoval.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář